Corona Update

Beste ouders en leden

Zoals jullie ongetwijfeld al weten, gaan de corona-cijfers weer omhoog. Hierdoor geldt er voor jeugdbeweging momenteel ‘code oranje’. De belangrijkste info hierover vindt u hier: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/code-oranje-update-vanaf-1410.

Voor onze algemene werking verandert er op zich niet veel. Wel hebben wij besloten om de takweekends niet te laten doorgaan. Dit uit veiligheid voor zowel de leden als leiding. We hopen dat jullie deze beslissing begrijpen. Er wordt ter vervanging wel een normale scoutsvergadering (14u-17u) per tak voorzien (let op: gidsen zaterdag, 10u-17u).

Nog even een oplijsting van onze maatregelen tijdens onze vergaderingen:
• Leden en leiding die de afgelopen 5 dagen ziek waren, mogen niet komen.
• Elke tak vormt een aparte bubbel, inclusief leiding. Binnen de bubbel is contact mogelijk.
• Hou er rekening mee dat het mogelijk is dat u uw ziek kind moet komen ophalen tijdens de vergadering.
• Er zijn extra maatregelen rond hygiëne en materiaalgebruik.
• Bij het afzetten en ophalen van uw kind(eren) moet er zoveel mogelijk afstand behouden worden en moet er een mondmasker gedragen worden. Het is ook de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk terug vertrekt. Bij aankomst gaan de leden bij hun leiding staan.
• Er wordt een fietsenstalling per tak voorzien.
• Jonggidsen en gidsen moeten binnen een mondmasker dragen, zorg dus zeker dat je dit mee hebt.

Daarnaast kan in het kader van de algemene coronamaatregelen ook onze jaarlijkse mosselsouper jammer genoeg niet doorgaan. Zondag 22 november zouden wij met onze leden wel op een andere leuke manier geld willen inzamelen. Meer info volgt!

Twijfel bij vragen zeker niet om ons te contacteren!

Stevige linker
De leidingsploeg