FAQ – Uw vele vragen…

Wie mag er naar Parsifal komen?

We zouden graag heel luid ‘iedereen!’ willen roepen, maar er zijn wel enkele beperkingen. Ten eerste zijn wij een meisjesscouts, maar voor jongens bestaan er gelukkig genoeg andere alternatieven. Je mag naar de scouts komen vanaf je in het eerste leerjaar zit of vanaf het jaar waarin je zes wordt. Verder hebben we helemaal geen regels. Je bent welkom bij ons, maakt niet uit hoe je heet, waar je woont of waar je vandaan komt.

Wanneer en waar is het scoutsvergadering?

U mag ervan uitgaan dat het elke zondag van 14 uur tot 17 uur scoutsvergadering is aan de Sika. De Sika is de naam van ons lokaal, gelegen op Kruisbaan 126 vlak over de watertoren.
Natuurlijk zijn er soms uitzonderingen zoals weekends of vakanties maar wij trachten u daar zo goed mogelijk van op de hoogte te houden.

Kan mijn kind eerst eens komen proberen vooraleer ik haar inschrijf?

Uiteraard! Een kind mag drie vergaderingen bij ons komen proberen. Als ze het nadien leuk vindt, moet ze wel ingeschreven worden, anders is ze niet verzekerd bij een ongeval.

Hoeveel kost de scouts?

Het jaarlijks lidgeld bedraagt 50 euro waarvan wij het grootste deel moeten afgeven aan Scouts & Gidsen Vlaanderen. De rest gebruiken wij voor onderhoud van de lokalen. Weekends kosten tussen de 15 euro en de 25 euro. Op kamp betaal je als kapoen en kabouter 88 euro en als jonggids en gids 135 euro.
Wij beseffen dat dit een drempel kan zijn voor sommige gezinnen. Daarom is het steeds mogelijk om verminderd lidgeld of verminderd kampgeld aan te vragen. Wij doen daar absoluut niet moeilijk over.

Kan ik geld terugtrekken via mijn ziekenfonds?

Jazeker! (Bijna) elk ziekenfonds heeft formulieren om het lidgeld en/of kampgeld terug te trekken. We vragen enkel dat u al zo veel mogelijk invult op dat formulier en dan zetten wij er met plezier onze stempel op.

Hoe zit dat eigenlijk met jullie uniform?

Wij hechten veel belang aan ons uniform. Het is wat ons onderscheid van andere groepen. Daarom zijn we er ook vrij streng op. Onder het luikje ‘uniform’ op deze site vind je alles wat je moet aanschaffen. Dat hoeft uiteraard niet allemaal nieuw te zijn. Je kan eens vragen aan familie of vrienden maar onze scouts heeft ook haar eigen tweedehandswinkel. Tweedehands uniformstukken verkopen wij aan een derde van de nieuwprijs. Vraag gewoon eens bij het begin of aan het einde van de vergadering of je eens een kijkje mag nemen, dan helpen wij u graag verder.
Voor nieuwe leden zijn we in het begin niet even streng als voor de anciens, als je je uniform nog niet volledig hebt samengesteld mag je ook nog in speelkledij komen.

Wie moet ik aanspreken als ik nog meer vragen heb?

Wij staan steeds voor en na vergaderingen klaar voor al uw vragen. U kan echter ook mailen naar groepsleiding@parsifal-mechelen.be of sms’en/bellen naar 0471/24 83 17.