VZW

“VZW van Parsifal: Wie zijn ze? Wat doen ze?”

Beste ouders en sympathisanten,

Als VZW van Parsifal willen wij ons graag aan u voorstellen, en warm maken voor onze activiteiten. Wij geven u hier meteen de data mee van onze aankomende evenementen. Onderaan vindt u antwoord op de prangende vragen: “de VZW van Parsifal: Wie zijn ze? Wat doen ze? En wie is wie?”.

VeeZetWee Kaffee

Af en toe nodigt de VZW jullie van harte uit voor hun VeeZetWee Kaffee na de vergadering. Blijf nog even gezellig plakken voor een fijne babbel en een lekker drankje.

Vanaf er nieuwe data bekend zijn zullen we deze hier plaatsen.

————————————————————————

Wie zijn we?

De VZW is een enthousiaste geëngageerde ploeg van oud-(groeps)leiding en ouders waarvan enkelen eveneens oud-leiding zijn (of scoutsverleden hebben). Wij beheren de scoutslokalen en gronden, en een aantal keer per jaar steken we de handen uit de mouwen aan het lokaal, op het terrein of tijdens één of andere activiteit ten voordele van de groep. Daarnaast proberen we de leiding ook bij te staan met raad en daad indien hier nood aan is.

Lid worden!

Door lid te worden kan je onze werking steunen en dit lidgeld is meteen onze belangrijkste bron van inkomsten. Want het onderhoud van het lokaal en het terrein kost veel geld.

Steunende leden betalen lidgeld en worden op regelmatige basis geïnformeerd over onze werking en de uitgevoerde werken zodat je weet waar je geld onder andere voor gebruikt werd.

Helpende leden betalen natuurlijk ook lidgeld maar engageren zich ook om eens te komen meehelpen op een activiteit of tijdens een werkvergadering. Want veel handen maken licht werk.

Wat doen we?

Naast de keuken bemannen op de mosselsouper van de groep organiseren we zelf ook nog een aantal activiteiten om wat extra geld in kas te krijgen. Dit alles natuurlijk ten voordele van de groep en haar leden, jullie dochters! Enkele voorbeelden:

 • Kerstbar – gezellig samen zijn
 • Werkvergaderingen – grote of kleine klusjes opknappen aan of rond het lokaal
 • Luxe ontbijt – samen gezellig uitgebreid ontbijten
 • Pastasaus verkoop
 • Paella-festijn

Meewerken?

Zie je het zitten om af en toe (of eenmalig) de handen uit de mouwen te steken aan het lokaal of op een activiteit? Of denk je dat je door je professionele bezigheid  of hobby ons of de groep kan helpen of steunen in onze werking?

Laat dit dan zeker even weten door een mailtje te sturen naar vzw@parsifal-mechelen.be of spreek ons of de leiding aan tijdens of na een activiteit!

Wie is wie?

De kern (het bestuur) bestaat uit:

 • Voorzitter Jan ’Jean’ Quaethoven aka Kauw, papa van jonggids Louise, oud scouts- en groepsleider.
 • Ondervoorzitter Tina Maes aka Dingo, mamita van gids Hirundo, oud scouts- en gidsenleidster.
 • Penningmeester Bert Govaerts aka Kaketoe, papa van kabouter Tess en jonggids Noor, oud scouts- en groepsleider.
 • Secretaris Kristof Reyntiens, papa van jonggids Lien en gids Griend.
 • Stormvogel, oud-leiding van Parsifal
 • Agame, oud-leiding en oud-groepsleiding van Parsifal

Daarnaast kunnen we steeds rekenen op de helpende handen van Karel.

Lid worden?

Voor slechts 40 euro per jaar ben je al steunend lid van de VZW. In ruil voor je steun ontvang je als welkomstgeschenk een drankkaart van 6 euro (geldig op al onze activiteiten).

Je mag dit lidgeld overschrijven op ons rekeningnummer: BE84 7370 2982 9159 met vermelding van Lidgeld vzw + je naam. Waarvoor dank!

Contact opnemen

Jan ‘Jean’ Quaethoven aka Pauw
0476/84.67.78
Tina Maes aka Dingo
0490/64.34.52

vzw@parsifal-mechelen.be

www.parsifalmechelen.be