VZW

Beste ouders, oud-leden, sympathisanten, buren, liefhebbers van Parsifal,
 
Het jaar 2024 is nog maar net van start gegaan, maar wij kijken al verder vooruit en willen binnenkort de VZW van Parsifal graag vernieuwen. De voltallige vzw bestuursploeg beëindigt, na ruim 8 jaar, haar mandaat in juni. Enkele medewerkers, ouders en oud-leiding, zullen mogelijk nog een helpende hand bieden op activiteiten in de toekomst, maar niet langer in de rol van organisator of in een leidende rol.
 
Met dit bericht willen we graag een oproep lanceren naar nieuw vzw-bloed vanaf het nieuwe werkjaar dat aanvangt in september 2024. Een nieuwe bende geëngageerde ouders, oud-leiding, scoutsliefhebbers en/of gemotiveerde sympathisanten. Een nieuwe VZW betekent dus een nieuw bestuur, maar ook meer dan dat. Wij zijn op zoek naar iedereen die hier een steentje aan wil bijdragen, zowel mensen die af en toe helpen, als een nieuwe bestuursploeg. Mensen op wie de gidsengroep kan rekenen voor wat het onderhoud van het terrein en de lokalen betreft, maar ook om evenementen te organiseren of om te helpen waar nodig.
 
Ben jij de vzw’er waar wij naar op zoek zijn? Geef ons een seintje door te antwoorden per mail op deze oproep voor 29 februari
Heb je mogelijk nu al bepaalde vragen of opmerkingen, stel of deel deze gerust met ons in reactie op deze mail.
 
In maart komen we dan een eerste keer samen met de geïnteresseerden onder jullie om verder te bekijken hoe we aan de slag gaan  met een nieuwe VZW. Natuurlijk ben je ook welkom om informatie te ontvangen , vragen te stellen en je eventuele engagement nog verder te overwegen. Het plan is dat er vervolgens in de maand mei een nieuw bestuur wordt beëdigd/gelanceerd zodat zij voldoende tijd krijgen om het volgende scoutsjaar vanaf september voor te bereiden en starten met het jaarlijkse Parsifal luxe ontbijt.
 
Stevige linker,
De VZW (Pauw, Kaketoe, Dingo, Juglans en Agame)

“VZW van Parsifal: Wie zijn ze? Wat doen ze?”

Beste ouders en sympathisanten,

Als VZW van Parsifal willen wij ons graag aan u voorstellen, en warm maken voor onze activiteiten. Wij geven u hier meteen de data mee van onze aankomende evenementen. Onderaan vindt u antwoord op de prangende vragen: “de VZW van Parsifal: Wie zijn ze? Wat doen ze? En wie is wie?”.

VeeZetWee Kaffee

Af en toe nodigt de VZW jullie van harte uit voor hun VeeZetWee Kaffee na de vergadering. Blijf nog even gezellig plakken voor een fijne babbel en een lekker drankje.

Vanaf er nieuwe data bekend zijn zullen we deze hier plaatsen.

————————————————————————

Wie zijn we?

De VZW is een enthousiaste geëngageerde ploeg van oud-(groeps)leiding en ouders waarvan enkelen eveneens oud-leiding zijn (of scoutsverleden hebben). Wij beheren de scoutslokalen en gronden, en een aantal keer per jaar steken we de handen uit de mouwen aan het lokaal, op het terrein of tijdens één of andere activiteit ten voordele van de groep. Daarnaast proberen we de leiding ook bij te staan met raad en daad indien hier nood aan is.

Lid worden!

Door lid te worden kan je onze werking steunen en dit lidgeld is meteen onze belangrijkste bron van inkomsten. Want het onderhoud van het lokaal en het terrein kost veel geld.

Steunende leden betalen lidgeld en worden op regelmatige basis geïnformeerd over onze werking en de uitgevoerde werken zodat je weet waar je geld onder andere voor gebruikt werd.

Helpende leden betalen natuurlijk ook lidgeld maar engageren zich ook om eens te komen meehelpen op een activiteit of tijdens een werkvergadering. Want veel handen maken licht werk.

Wat doen we?

Naast de keuken bemannen op de mosselsouper van de groep organiseren we zelf ook nog een aantal activiteiten om wat extra geld in kas te krijgen. Dit alles natuurlijk ten voordele van de groep en haar leden, jullie dochters! Enkele voorbeelden:

 • Kerstbar – gezellig samen zijn
 • Werkvergaderingen – grote of kleine klusjes opknappen aan of rond het lokaal
 • Luxe ontbijt – samen gezellig uitgebreid ontbijten
 • Pastasaus verkoop
 • Paella-festijn

Meewerken?

Zie je het zitten om af en toe (of eenmalig) de handen uit de mouwen te steken aan het lokaal of op een activiteit? Of denk je dat je door je professionele bezigheid  of hobby ons of de groep kan helpen of steunen in onze werking?

Laat dit dan zeker even weten door een mailtje te sturen naar vzw@parsifal-mechelen.be of spreek ons of de leiding aan tijdens of na een activiteit!

Wie is wie?

De kern (het bestuur) bestaat uit:

 • Voorzitter Jan ’Jean’ Quaethoven aka Kauw, papa van jonggids Louise, oud scouts- en groepsleider.
 • Ondervoorzitter Tina Maes aka Dingo, mamita van gids Hirundo, oud scouts- en gidsenleidster.
 • Penningmeester Bert Govaerts aka Kaketoe, papa van kabouter Tess en jonggids Noor, oud scouts- en groepsleider.
 • Secretaris Kristof Reyntiens, papa van jonggids Lien en gids Griend.
 • Stormvogel, oud-leiding van Parsifal
 • Agame, oud-leiding en oud-groepsleiding van Parsifal

Daarnaast kunnen we steeds rekenen op de helpende handen van Karel.

Lid worden?

Voor slechts 40 euro per jaar ben je al steunend lid van de VZW. In ruil voor je steun ontvang je als welkomstgeschenk een drankkaart van 6 euro (geldig op al onze activiteiten).

Je mag dit lidgeld overschrijven op ons rekeningnummer: BE84 7370 2982 9159 met vermelding van Lidgeld vzw + je naam. Waarvoor dank!

Contact opnemen

Jan ‘Jean’ Quaethoven aka Pauw
0476/84.67.78
Tina Maes aka Dingo
0490/64.34.52

vzw@parsifal-mechelen.be

www.parsifalmechelen.be