KAPOENEN
Wij zijn de kapoenenleiding! Van links naar rechts:

Bruisende Flicka
Doordachte Scholekster
Warme Stekelstaartzwaluw

Meer informatie over ons: klik op de totems of de foto's onderaan !

kapoenen@parsifal-mechelen.be

Wet
Ik ben scout/gids
Ik verken de wereld,
ik val, ik tuimel en ik sta weer op.
Ik wil mijn best doen.

Maandprogramma


Lieve kapoenen,

We zitten al aan de derde maandbrief, wat gaat dit jaar snel! Maar dat betekent ook dat er weeral een heleboel nieuwe en supertoffe vergaderingen op jullie staan te wachten. Lees maar snel verder!

Als jullie eens niet kunnen komen, hebben wij graag dat jullie ons verwittigen via mail (scholekster@parsifal-mechelen.be) of sms (0470/52 55 12). Zo kunnen wij onze spelletjes aanpassen aan het aantal leden.

Zaterdag 3 maart: Binnen enkele weken gaan we op weekend, maar daar hebben we ook centjes voor nodig. Daarom gaan we vandaag van 10u tot 12u op de Grote Markt (aan Opsinjoor) afspreken om geld te verdienen.

Zondag 11 maart: Het is jammer genoeg geen vergadering vandaag. We zien jullie volgende week!

Zaterdag 17 maart: Scholekster heeft weeral iets uitgespookt. Kom naar de Sika van 18u tot 20u om te weten wat ze heeft gedaan, en help haar om het op te lossen.
Huh maar leiding, waarom is de vergadering vandaag van 18u tot 20u? Het is Mechelse Vriendjesdag! Pak dus zeker allemaal een vriendje mee. Meer weten? Lees dan zeker het voorwoord van dit Sikamagazine.

23 - 25 maart: We gaan op weekend!!! We verwachten jullie om 20u in Kontich en jullie kunnen om 12u weer worden opgehaald. Er volgt nog een brief met extra informatie.

Zondag 1 april: Vandaag is het geen scouts want het is Pasen!

Zondag 8 april: Aangezien het vakantie is, is het deze week weer geen vergadering. Maar niet getreurd, volgende week staan we weer paraat!

Zondag 15 april: Wij zijn echte ontdekkingsreizigers en vandaag gaan we dan ook het terrein rond de Sika ontdekken van 14u tot 17u.

Zaterdag 21 april: Het is spaghetti dag van de gidsen om hun buitenlands kamp te sponsoren. Kom hen allemaal steunen samen met jullie mama’s, papa’s, grootouders, liefjes, vrienden, vriendinnen …

Zondag 22 april: Deze vergadering zullen jullie ons tonen of jullie wel echte scouts zijn. Kom van 14u tot 17u naar de Sika en vergeet zeker je stapschoenen niet.

Zondag 29 april: We spelen weer met alle kapoenen van district Dijle een spel. Het gaat door van 14u tot 17u. Verdere info volgt nog.

Zondag 6 mei: Kom vandaag met een lege maag, 2 euro en zin om te koken naar de Sika van 11u tot 14u.

Zondag 13 mei: Mega Mindy heeft jullie hulp nodig want er is een grote overval gebeurd in het hartje van Mechelen. Kom van 14u tot 17u naar de Grote Markt (aan Opsinjoor).

Zondag 20 mei: Peter Pan is zijn schaduw verloren en is helemaal in paniek. Kom ons helpen zoeken van 14u tot 17u aan de Sika.

Zaterdag 26 mei: We hebben een bom gevonden op ons terrein en enkel met jullie hulp kunnen we deze ontmantelen. Kom van 18u tot 20u naar de Sika om ons te helpen.

Zo dit was onze maandbrief al weer. Hopelijk zien we jullie vaak en met veel op de vergaderingen en maken we veel plezier (vanzelfsprekend natuurlijk 😉)!

Stevige linker,

Stekelstaartzwaluw, Flicka en Scholekster

Activiteiten:

 • do
  19
  jul
  2018
  do
  26
  jul
  2018

  Kamp kapoenen/kabouters

  Kamp kapoenen/kabouters


De leiding van de kapoenen:

Elien Van Steen

Elien Van Steen

Totem: Bruisende Flicka

Elien is jarig op 16 december 2018.

In leiding bij : Kapoenen

Anouk Van Delm

Anouk Van Delm

Totem: Doordachte Scholekster

Anouk is jarig op 24 juli 2018.

In leiding bij : Kapoenen

Bente Vandoorne

Bente Vandoorne

Totem: Warme Stekelstaartzwaluw

Bente is jarig op 29 januari 2018.

In leiding bij : Kapoenen