KAPOENEN


Dag Kapoentjes 

Dag ouders

Graag stellen wij ons even voor: wij zijn van links naar rechts Ara, Agame en Ziphiidae de kapoenenleiding van dit nieuwe scoutsjaar. Wij hebben superveel zin in echte scoutsspelletjes, samen op weekend gaan en heel wat nieuwe dingen ontdekken. Hieronder volgt de allereerste maandbrief. Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie altijd bij ons terecht. Ziphiidae is takleiding, dus bij haar moet je afzeggen als je niet kan komen, zo kunnen wij altijd spelletjes op maat voorzien. 

Veel leesplezier! 

Meer informatie over ons: klik op de totems of de foto's onderaan !

kapoenen@parsifal-mechelen.be

Wet
Ik ben scout/gids
Ik verken de wereld,
ik val, ik tuimel en ik sta weer op.
Ik wil mijn best doen.

Maandprogramma


KAPOENEN

Dag allerliefste kapoenen, hier zijn we weer met een nieuwe maandbrief!
Vergeet zeker niet te verwittigen als je niet kan komen.

Zaterdag 30 november

Kapoenen zijn de beste verkopers, dat is al meerdere keren bewezen. Haal jullie verkoopskills nog eens boven en kom om 10u naar de kleine Opsinjoor op de Grote Markt. Om 12u mag je je skills terug opbergen!

Zaterdag 7 december

Vandaag kruipen we superdicht tegen elkaar aan en kijken een superleuke sinterklaasfilm. Kom naar de Sika van 18u tot 20u voor de gezelligste filmavond ever. De leiding voorziet de film én snackjes!

Zondag 15 december

Maak jullie klaar voor de strijd! Tijdens onze echte Parsifal-Winterspelen moeten de kapoenen alles van zichzelf geven. Wie gaat er met een gouden medaille naar huis? Kom van 14u tot 17u naar onze wintersportvelden aan de sika.

Vrijdag 20 december

Bijna kerstmis! Dat wil zeggen dat wij vandaag een heus kerstfeestje houden aan de Sika. Kom van 18u30 tot 20u naar de scouts met een pakje onder 5 euro. Om 20u houden wij een korte infosessie over het kamp, waarbij al jullie vragen beantwoord worden. Hierna is iedereen ook nog welkom op onze kerstbar om nog iets te drinken en te knabbelen!

Zondag 29 december

Vandaag is het geen scouts, want jullie zijn allemaal gaan skiën of zitten lekker gezellig thuis tijdens de koude winterdagen.

Zondag 5 januari

Ook vandaag is het jammer genoeg geen scouts, want het is nog vakantie. Geniet ervan!

 

Zaterdag 11 januari

Wat is er leuker op een koude winteravond dan samen pannenkoeken bakken en chocomelk drinken? Pannenkoeken bakken en chocomelk drinken op de scouts natuurlijk! Kom van 18u tot 20u naar de Sika (nog niet eten)!

Zondag 19 januari

Jullie kennen ongetwijfeld de film Frozen. Wie houdt nu niet van Anna en Elsa? Kom naar de scouts van 14u tot 17u voor het allerleukste Frozenspel!

Zondag 26 januari

Ara, Ziphiidae en Agame hebben dringend nood aan een beetje rust, dus geven de ‘zware’ taak van leiding geven graag door aan de jins. Kom van 14u tot 17u naar de scouts voor een superleuk spel!

Zondag 2 februari

Vandaag gaan we van 14u tot 16u allemaal samen schaatsen op de schaatsbaan van Mechelen (Spuibeekstraat 1). Breng 5 euro, handschoenen, dikke kousen en een goed humeur mee!

Zondag 9 februari

Hoeveel weten de kapoenen over de winter? Wie is de slimste sneeuwvrouw? Wie is het intelligentste sneeuwvlokje? Kom het te weten van 14u tot 17u aan de Sika.

Vrijdag 14 februari - zondag 16 februari

Dit weekend is het tweede kapoenenweekend. Deze keer staat dit helemaal in het teken van liefde en hartjes en knuffels. Meer info volgt.

Zondag 23 februari

Wist je dat de kapoenen stiekem wereldveroveraars zijn? Kom strijden voor zoveel mogelijk werelddelen in ons grote wereld-verover-spel van 14u tot 17u aan de Sika.

 

Geven jullie wel even een seintje als je niet kan komen? Dit gebeurt best bij de takleiding, Ziphiidae (0495 84 28 62) of via mail (kapoenen@parsifal-mechelen.be). 

 

Veel liefs en tot op de scouts! 

Ara, Zipiidae en Ara 

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Kato De Winne

Kato De Winne

Totem: Goedlachse Agame

Kato is jarig op 28 februari 2020.

0471 10 41 94

In leiding bij : Kapoenen

Emma Forceville

Emma Forceville

Totem: Goedgunstige Ara

Emma is jarig op 5 mei 2020.

In leiding bij : Kapoenen

Siel Vandoorne

Siel Vandoorne

Totem: Familiale Ziphiidae

Siel is jarig op 4 september 2020.

In leiding bij : Kapoenen