KAPOENEN
Wij zijn de kapoenenleiding! Van links naar rechts:

Doordachte Scholekster
Onpeilbare Tragopaan
Bedrijvig Damhert
Geslepen Danta
Familiale Ziphiidae

Meer informatie over ons: klik op de totems of de foto's onderaan !

kapoenen@parsifal-mechelen.be

Wet
Ik ben scout/gids
Ik verken de wereld,
ik val, ik tuimel en ik sta weer op.
Ik wil mijn best doen.

Maandprogramma


Lieve kapoenen,

Wat vliegt de tijd als het leuk is, hier is onze tweede maandbrief al. We hopen dat jullie even hard uitkijken naar de komende maanden als ons!

Als jullie eens niet kunnen komen, hebben wij graag dat jullie ons verwittigen via mail (scholekster@parsifal-mechelen.be) of sms (0470/52 55 12). Zo kunnen wij onze spelletjes aanpassen aan het aantal leden.

Zaterdag 1 december

We trekken met heel de groep ’t stad in om speculaas te verkopen. Jullie worden van 10u tot 13u op de Grote Markt (aan Opsinjoor) verwacht en breng je beste verkooppraatjes mee!

Vrijdag 7 december

We hebben onze eerste districtsvergadering van het jaar! Dat wil zeggen dat we samen met andere kapoenen van andere scoutsgroepen een mega leuk spel gaan spelen. Afspraak op de Grote Markt (aan Opsinjoor) van 18u tot 20u.

Zaterdag 15 december

Veel van onze leiding hebben momenteel examens. Dat wil zeggen dat we gezellig samen een avondvergadering houden met een leuke film. Jullie mogen zelf een DVD naar keuze meenemen en dan projecteren wij hem op een groot scherm, zoals in de cinéma! Afspraak om 18u aan het lokaal en om 20u mogen jullie weer naar huis.

Vrijdag 21 december

’t Is weer bijna kerst en om in de sfeer te komen spelen wij vanaf
19u aan de Sika een heus kerstspel. Hierna (vanaf 20u30) kunnen jullie en je ouders/nonkels en tantes/bomma’s en bompa’s/... wat eten en drinken op onze jaarlijkse kerstbar.

Zondag 30 december

Helaas geen vergadering… We hebben nog te veel buikpijn van al die familiefeesten.

Zondag 6 januari

Joepie! Een nieuw jaar! Volgende week kunnen we er terug helemaal invliegen! Maar vandaag is het nog even geen vergadering.

Zondag 13 januari

Vandaag doen we een heuse knutselvergadering! Haal jullie creatiefste ideeën maar boven en steek je handigste handen uit de mouwen. Wij zullen dat ook proberen. ☺ Van 14u tot 17u aan onze mooie Sika.

Zondag 20 januari

Deze vergadering zullen jullie goed moeten luisteren naar de gidsen, aangezien zij vandaag leiding gaan geven. Wat er op de planning staat is dus zowel voor jullie als voor ons nog een geheim. Het gaat wel gewoon door van 14u tot 17u aan de Sika.

Zaterdag 26 januari

Er hebben weer een paar leiding examens en daarom gaan we samen gezelschapsspelletjes spelen. Je mag natuurlijk zelf ook je favoriete spelletje meenemen. We spelen samen van 18u tot 20u aan ons lokaal.

Zondag 3 februari

Het is vandaag een van de leukste dagen van het jaar, we gaan namelijk met heel de groep schaatsen! We spreken van 14u tot 16u af aan het Ice Skating Center Mechelen. Vergeet je schaatsen niet als je er hebt, en breng 5 euro mee en ook handschoenen voor de veiligheid!

Zondag 10 februari

Valentijn komt eraan en om dat te vieren gaan we samen valentijndessertjes maken voor al onze geliefden. We spreken tussen 14u en 17u af aan onze lokalen en als je een schort hebt, mag je deze ook meebrengen.

Zondag 17 februari

Kennen jullie De Steen van Nowan al? Nee? Dan gaan we samen ontdekken wie of wat dat juist is en wie weet… Misschien komen we dit dan nog wel eens tegen tijdens het kapoenenjaar… Kom naar de Sika tussen 14u en 17u.

Vrijdag 22 februari

Wow! We hebben nog een tweede districtsvergadering gepland!!! Hopelijk gaat het net zo leuk worden als de vorige keer, maar hier komt later nog wat meer informatie over.

Zo, dit was het alweer! Hopelijk zien we jullie vaak terug de komende maanden!

Stevige linker,

Scholekster, Damhert, Danta, Ziphiidae en Tragopaan

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Cara Blondeel

Cara Blondeel

Totem: Onpeilbare Tragopaan

Cara is jarig op 24 juli 2019.

0471 73 48 12

In leiding bij : Kapoenen

Anouk Van Delm

Anouk Van Delm

Totem: Doordachte Scholekster

Anouk is jarig op 24 juli 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Siel Vandoorne

Siel Vandoorne

Totem: Familiale Ziphiidae

Siel is jarig op 4 september 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Jorunn Francken

Jorunn Francken

Totem: Geslepen Danta

Jorunn is jarig op 16 oktober 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Evi Debeckker

Evi Debeckker

Totem: Bedrijvig Damhert

Evi is jarig op 30 oktober 2019.

In leiding bij : Kapoenen