Takleiding:

Wet

Ik ben gids tussen scouts en gidsen,
hier & nu, ginds & morgen
het spel dat we spelen is niet luchtledig.
Samen willen we de wereld verdraaien.

Maandprogramma:

Liefste jonggidsen, de examens komen eraan (boehoe) maar dat betekent tevens ook een heugelijke tijd van gezellige avondvergaderingen (woehoe!) No worries, wij doen er alles aan om jullie op zaterdagavonden af te leiden van jullie examenstress.

Zaterdag 3 december

Wij gaan er vanuit dat de examens en/of toetsen jullie al wat stress hebben bezorgd, daarom heten wij jullie van harte welkom in het Walhalla van onze scouts: de ParsiSpa. Hier kunnen jullie van 19u-21u genieten van deugddoende massages, gezonde scrubs, gezelschapsspelletjes, boekskes van de Flair et cetera. Je mag je gezelligste chill-kledij en sloefen aantrekken, zolang je je scoutsdas maar aan hebt!

Zaterdag 10 december

Vanavond houden we nog even geheim wat we precies gaan doen. Wat we jullie wel al kunnen meegeven is dat jullie van 19u-21u met de fiets aan ons lokaal worden verwacht in perfect uniform. Tot dan!

Zaterdag 17 december

HAPPY BIRTHDAY MOTACILLAAAA! WAAR IS DAT FEESTJE? HIER (aan het lokaal van 19u-21u) IS DAT FEESTJEEEE!!!

Vrijdag 23 december

Op kerst kijkt iedereen toch het meeste uit naar kadootjes en kroketten?! Wij alvast wel hihi;) Vanavond van 19u-21u spelen wij leuke kerstspelletjes en delen we kadootjes uit als voorproefje voor de feestdagen! Het zou fijn zijn als iedereen voor een klein kadootje zou kunnen zorgen dat niet meer dan 5 euro kost. Ouders, familie en vrienden zijn al welkom vanaf 20u op de kerstbar!

Zondag 25 december

WAARSCHUWING: Deze dag en de twee volgende data bevatten triest nieuws: Omwille van een samenloop van omstandigheden: een schoolvakantie en de geboorte van een man genaamd Jezus Christus, is er vandaag helaas geen scoutsvergadering voorzien. We wensen jullie alle beterschap toe die nodig is om te bekomen van deze schok. Maar geniet van de kadootjes, de kroketjes en de kerstsfeer!

Zondag 1 januari

PAS OP: Geen scouts vandaag, maar wel een nieuw jaar!

Zondag 8 januari

TRIGGERWARNING: Ook deze datum brengt niet veel goeds met zich mee, wederom geen scouts. Maar er is licht aan het einde van de tunnel en net zoals regen na zonneschijn zien we jullie graag vanaf volgende week terug na al die zondagen waarop we elkaar hebben moeten missen.

Zaterdag 14 januari

Seg heb jij het nieuws gehoord? Er is iemand vermoord. Oei… Al een geluk maken jullie padvindertjes een kans om dit moordmysterie op te lossen. We spreken af om 19u aan het klein opsinjoorke op de Grote Markt. Hier mogen jullie om 21u, hopelijk als zegevierende detectives, weer naar huis vertrekken.

Zaterdag 21 januari

TOCH NOG EEN TRIGGERWARNING: Na vandaag zien we Sneeuwuil voor en lange tijd niet meer omdat ze binnen een paar dagen op Erasmus vertrekt. Dat kunnen we toch niet zomaar aan ons laten voorbijgaan zonder een deftig afscheidsdiner. Van harte welkom op de Sika van 18u tot 21u in chique kledij. Koken en eten doen we vanavond samen op de scouts!

Zondag 29 januari

Onze harten hebben jullie reeds veroverd, maar wat met de rest van de wereld. Tijdens deze Risk-vergadering testen we jullie strategische wereldveroveraars-kunsten van 14u-17u aan de Sika.

Zondag 5 februari

Drie uur de tijd krijgen jullie om vandaag te ontsnappen. Lukt dit niet op tijd, dan gaat de bom af. Geen echte natuurlijk, dat zou niet zo verantwoordelijk zijn. OF………….. Zoek het zelf uit, als je durft, van 14u-17u aan de Sika.

Zondag 12 februari

Oelala, love is in the air! Valentijn staat weer voor de deur en om de liefde te vieren worden jullie van 14u-17u verwacht op onze roze wolk aan de Sika.

Zondag 19 februari

TRIGGERWARNING: Vandaag helaas geen scouts, want de leiding is op leidingsweekend.

Zondag 26 februari

LAATSTE TRIGGERWARNING, echt waar, beloofd! Vandaag is het jammer genoeg opnieuw geen scouts door de schoolvakantie, tot snel!

Zo, enkele avondvergaderingen en triggerwarnings en koude zondagen later zit deze maandbrief er weer op. Nog eens even een opfrissertje van enkele praktische zaakjes: Jullie worden zoals altijd met de fiets op de scouts verwacht. En moesten jullie niet kunnen komen, laat dan op voorhand iets weten aan Motacilla (0486908121).

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggidsen:

Maite Peters

Maite Peters

Totem: Onberekenbare Sneeuwuil

Maite is jarig op 26 May 2023.

In leiding bij : Jonggidsen

Lore van den Bosch

Lore van den Bosch

Totem: Guitige Pumba

Lore is jarig op 3 May 2023.

In leiding bij : Jonggidsen

Lien Derveaux

Lien Derveaux

Totem: Vrijgevochten Lori

Lien is jarig op 30 January 2023.

In leiding bij : Jonggidsen

Jente Geys

Jente Geys

Totem: Expressieve Motacilla

Jente is jarig op 17 December 2023.

In leiding bij : Jonggidsen