JONGGIDSEN


Wij zijn de jonggidsenleiding! Van links naar rechts:

 Geslepen Danta,  Onpeilbare Tragopaan, Temporiserende Hathi

Wanneer jullie niet kunnen komen naar een vergadering, laat het dan zeker weten aan Hathi (0493/49.78.81 of hathi@parsifal-mechelen.be), want anders kost dit jullie €0,50.Meer informatie over ons: klik op de totems of de foto's onderaan !

jonggidsen@parsifal-mechelen.be

Wet
Ik ben scout/gids, tussen scouts en gidsen,
hier & nu; ginds & morgen
het spel dat we spelen is niet luchtledig.
Samen willen we de wereld verdraaien.

 

Maandbrief


Lieve jonggidsen

Wat vliegt de tijd! We zitten al aan ons tweede sikamagazine van dit scoutsjaar… Je zal zien dat we rekening hebben gehouden met grote toetsen en examens, maar ook met de examens van Hathi. Veel avondvergaderingen dus, maar ze beloven ontspannend en vooral leuk te zijn! Laat iets weten aan Hathi als je niet kan komen (0493/49.78.81 of hathi@parsifal-mechelen.be)!

Kusjes en een stevige linker

Hathi en Tragopaan


Zaterdag 7 december

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje! Je kan het al raden, we spelen een Sinterklaasspel (natuurlijk op jonggidsenniveau) van 19u tot 21u aan de Sika.

Vrijdag 13 december

 

We zullen deze avond bewijzen aan ons district dat de beste en tofste jonggidsen bij Parsifal zitten! Kom naar het districtspel aan de grote ingang van het Vrijbroekpark (Ridder Dessainlaan) om 19u en om 21u mogen jullie naar huis gaan.

Vrijdag 20 december

 

Het is bijna Kerstmis en daar hoort natuurlijk een hartverwarmend kerstspel bij. Neem GEEN cadeautje mee, maar wel je beste complimenten. We spreken af om 18u30 aan het lokaal en ons spel zit erop tegen 20u30. Jullie ouders mogen vanaf 20u wel al iets komen consumeren aan onze kerstbar.

Zondag 29 december

 

Jipie joepie, het is vakantie! Maar dat wil helaas ook zeggen dat het geen scouts is vandaag… Veel plezier op de familiefeesten!

Zondag 5 januari

 

Gelukkig Nieuwjaar! Hopelijk zijn jullie het nieuwe jaar goed gestart? Hathi doet het alvast van achter haar boeken… Geen scouts vandaag. L

Zaterdag 11 januari

 

Neem een dekentje (en eventueel een snackje om te delen) mee, want we houden vanavond een filmavond. Neem jullie favoriete films mee en dan maken we het gezellig aan de Sika van 19u tot 21u.

 

Zaterdag 18 januari

 

Altijd al eens Tragopaan willen verslaan met Vier-op-een-rij? Of sla je Hathi van de troon bij Twister? Neem een gezelschapspelletje mee naar het lokaal van 19u tot 21u en probeer ons eens te verslaan… J

Zondag 26 januari

 

Hopelijk vonden jullie de vorige jinvergadering leuk, want ook vandaag zullen er twee nieuwe jins een spel voor ons in elkaar gestoken hebben. Kom het samen met ons ontdekken aan de Sika van 14u tot 17u.

Zondag 2 februari

 

Haal je beste schaatskunsten boven, want we gaan met de groep schaatsen! We spreken af aan het Ice Skating Center Mechelen van 14u tot 16u en neem zeker 5 euro en handschoenen mee.

Zondag 9 februari

 

Vandaag gaan jullie wat kilometertjes in de benen hebben, want we doen een grote fotozoektocht. Als je een GSM hebt, neem deze dan opgeladen mee. We spreken aan het lokaal af (zoals altijd met fiets natuurlijk) van 14u tot 17u.

 

Vrijdag 14 februari - zondag 16 februari

 

Hoera! Weer een hoogtepunt voor jullie jonggidsenjaar… We gaan op weekend! Meer info volgt nog, maar hou de data al zeker vrij!

Zondag 23 februari

 

Ons laatste spel van dit Sikamagazine zal doorgaan in het stad. We spreken af aan het kleine Opsinjoorke (stadhuis) van 14u tot 17u. Haal jullie speurneuzen al maar boven!

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggidsen:

Cara Blondeel

Cara Blondeel

Totem: Onpeilbare Tragopaan

Cara is jarig op 24 juli 2020.

0471 73 48 12

In leiding bij : Jonggidsen

Helena De Ridder

Helena De Ridder

Totem: Temporiserende Hathi

Helena is jarig op 8 februari 2020.

In leiding bij : Jonggidsen

Jorunn Francken

Jorunn Francken

Totem: Geslepen Danta

Jorunn is jarig op 16 oktober 2020.

In leiding bij : Jonggidsen