Takleiding: Zebra (zebra@parsifal-mechelen.be)

Wet

Ik ben gids tussen scouts en gidsen
Daarom beloof ik me in te zetten voor mijn groep
want mijn werk is ploegwerk
en onze inzet verzet bergen.

Maandprogramma:

Liefste kabouters

In deze maandbrief vinden jullie alle leuke activiteiten terug die we de komende maanden in petto hebben voor jullie. Begin december tot eind januari doen we avondvergaderingen op zaterdag van 19u-21u. Kijk elke week zeker goed na wanneer het scouts is voor ons!

Als je eens niet kan komen, gelieve dan te verwittigen bij Zebra (zebra@parsifal-mechelen.be of 0485 68 17 12).

Stevige linker

Pica, Chinchilla, Damhert, Zebra en Secretario

Zaterdag 2 december

Beste kabouters, moedige jonge avonturiers

Welkom op de meest opwindende en griezelige schriktocht van het jaar! Durven jullie de uitdaging aan om de mysterieuze gangen van het betoverde bos te verkennen? Kom van 19u-21u mee griezelen aan de Sika. 

Zaterdag 9 december

Vandaag helpen we de Kerstman om alle pakjes op tijd onder de kerstboom te krijgen! Om het wat makkelijker te maken, hebben we de hulp van andere scoutsen gevraagd. We spreken van 19u-21u af aan de lokalen van Heilig Kruis (Oude Antwerpsebaan 205).

Zaterdag 16 december

Het is tijd om jullie magische vaardigheden en sluwe strategieën te laten schitteren in een episch spel Stratego! We nodigen jullie uit voor een betoverende middag vol plezier, waar jullie je kabouterkrachten kunnen bundelen en het tegen elkaar op kunnen nemen op het speelveld van Stratego. Kom van 19u-21u naar de Sika.

Vrijdag 22 december

Vanavond is het onze kerstbar! Voor de kerstbar houden we nog een klein kerstfeestje en spelen we nog enkele spelletjes. Jullie zijn allemaal welkom van 18u30-20u30 aan het lokaal. Blijf daarna ook zeker nog plakken met jullie ouders bij de kerstbar voor een lekkere warme chocomelk of pannenkoek. 

Zondag 31 december

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts! :(( Vannacht tellen we af naar een nieuw jaar vol leuke scoutsmomenten!! Allemaal alvast een Gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 

De kerstvakantie is nog steeds niet gedaan dus is het ook deze week geen scouts. :(( Tot volgende week!

Zondag 14 januari

Pak je muts, sjaal en wanten, want we trekken er samen met een aantal andere scoutsen op uit voor een onvergetelijke dag schaatsen. We spreken om 9u30 met iedereen af aan de schaatsbaan van Mechelen. Om 11u30 mogen jullie weer naar huis. Vergeet ook zeker niet om hiervoor 8 euro cash mee te nemen! 

Zaterdag 20 januari

Bereid je voor op een betoverend avontuur vol witte wonderen en rollende sneeuwballen! We nodigen jullie uit voor het geweldige sneeuwmannenspel, een dag vol creativiteit en vrolijke sneeuwpoppen. Kom allemaal van 19u-21u naar de Sika en hopelijk sneeuwt het!

Zaterdag 27 januari

Get ready voor de meest intrigerende en grappige quiz aller tijden - de ultieme "Hoe goed ken je de leiding?"-quiz! Bereid je voor op lachwekkende onthullingen, onverwachte feiten en een heleboel plezier. Laat het raden beginnen! Kom van 19u-21u naar de Sika en warm jullie brein al maar op!

Zondag 4 februari

Trek je meest speelse schoenen aan, want het is tijd voor een legendarische confrontatie tussen scouts en chiro! Kom van 14u-17u naar de hoofdingang van het Vrijbroekpark en laat die chiro maar eens zien wat jullie kunnen!

Zondag 11 februari

Lieve cupido's en valentijn-schatzoekers, de liefde hangt in de lucht en we nodigen jullie uit voor een liefdevolle namiddag vol romantiek en speelse genegenheid! Zijn jullie hartjes klaar voor het ultieme Valentijnspel, waarbij jullie hartjes sneller zullen kloppen en liefde de hoofdrol speelt. We verwachten jullie allemaal van 14u-17u aan de hoofdingang van het Vrijbroekpark

Zondag 18 februari

De leiding gaat op leidingsweekend, joepie! Spijtig genoeg is het dan geen scouts voor jullie. :((

Zondag 25 februari

Vandaag spreken we af van 14u-17u aan de kleine Opsinjoor op de Grote Markt. We gaan samen de stad doorkruisen, raadsels oplossen en misschien zelfs een paar geheime plekjes ontdekken. Zet je speurneus op en laat het stadsavontuur beginnen!





Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kabouters:

Evi Debeckker

Evi Debeckker

Totem: Bedrijvig Damhert

Evi is jarig op 30 October 2023.

In leiding bij : Kabouters

Liesje Quix

Liesje Quix

Totem: Mondige Zebra

Liesje is jarig op 16 April 2023.

In leiding bij : Kabouters

Jana Baert

Jana Baert

Totem: Elegante Secretario

Jana is jarig op 14 January 2023.

In leiding bij : Kabouters

Feyona de Schaetzen

Feyona de Schaetzen

Totem: Intense Pica

Feyona is jarig op 10 December 2023.

In leiding bij : Kabouters

Ruth Van De Poel

Ruth Van De Poel

Totem: Openhartige Chinchilla

Ruth is jarig op 27 April 2023.

In leiding bij : Kabouters