Een nieuwe tak?!

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding:

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Liefste Wolven, 

Zijn jullie klaar voor een nieuw jaar vol leuke spelletjes een nieuwe ervaringen? Kom dan zeker (bijna) elke zondag naar de Sika om ze te ontdekken! Hier alvast de eerste maandbrief.

Zondag 25 september

Vandaag gaan we jullie een beetje beter leren kennen en jullie ons. We gaan ook ons lokaal versieren en helemaal van ons maken. Kom van 14u tot 17u naar de Sika.

Zondag 2 oktober 

Zie maar dat jullie oren schrap staan want vandaag spelen we het grote geluidshuisspel! Kom van 14u tot 17u naar de Sika.

Zondag 9 oktober 

We gaan vandaag naar het mooie centrum van Mechelen om daar ons spel te spelen. Kom van 14u tot 17u naar het opsinjoor op de Grote Markt (NIET de gele opsinjoor).

Zondag 16 oktober 

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts, we zien jullie volgende week graag terug! 

Zondag  23 oktober 

Hopelijk zijn jullie allemaal klaar voor de grote Quiz die we vandaag spelen. Warm jullie hersencellen al maar op. Kom allemaal van 14u tot 17u naar de Sika.

Vrijdag 28 oktober tot zondag 30 oktober

Het is weekend!!! Meer informatie volgt nog. 


Zondag 6 november 

Helaas is er weer een zondag zonder scouts, we zien jullie volgende week graag komen.

Zondag 13 november 

Hou jullie sportieve benen al maar klaar want vandaag gaan we allemaal verschillende balsporten spelen. Kom van 14u tot 17u naar de Sika.

Zaterdag 19 november 

Kom met al je vriendjes, familie, buren en iedereen die je kent mosselen eten! Meer info volgt nog. Zondag hebben we geen scouts. 

Zondag 27 november 

Heb jij altijd al een super mega cool bosspel willen spelen? Kom van 14u tot 17u naar de Sika om te zien welk leuk spel we voor jullie in petto hebben. Wij zijn er alvast klaar voor, tot zondag! 

Als je niet kan komen laat dan zeker iets weten met een geldige reden, aan Maneto. Je kan dit doen via het telefoonnummer, 0472847627 of via de email, Maneto@parsifal-mechelen.be .  

Stevige linker, 

De wolvenleiding, 

Kapucijnaap, Malurus, Maneto en Ziphiidae

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Siel Vandoorne

Siel Vandoorne

Totem: Familiale Ziphiidae

Siel is jarig op 4 September 2022.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2022.

In leiding bij : Wolven

Sara Van De Poel

Sara Van De Poel

Totem: Altruïstische Kapucijnaap

Sara is jarig op 26 April 2022.

In leiding bij : Wolven

Romy Voet

Romy Voet

Totem: Ijverige Malurus

Romy is jarig op 9 March 2022.

In leiding bij : Wolven