Een nieuwe tak?!

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding: Maneto

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Zaterdag 27 mei

De examens van de leiding komen er weer aan, dus de zaterdagvergaderingen gaan van start. Vandaag gaan we heerlijk ontspannen, deze keer met maskertjes. Kom van 19u tot 21u naar de sika. Je mag altijd relaxtools meenemen als je dit hebt.

Liefste wolven, 

Het laatste sikamagazine van het jaar is er al :(. Kom zeker nog een paar avonden met ons spenderen voor we op kamp gaan, dan maken we er nog een paar leuke laatste vergaderingen van! 

Door de examens van de leiding zijn het vooral avondvergaderingen deze maand, kijk de uren en dagen dus best eens dubbel na.

Zaterdag 3 juni: 

Opgepast, je tijd is bijna om! Tijd om je skills in uitleggen, uitbeelden en raden te laten zien want vandaag spelen we een uitgebreide versie van  

Time’s Up. Kom van 19u tot 21u naar de Sika.

Zaterdag 10 juni: 

Welk team zal er eerst over de finish komen? Kom mee de estafettes winnen van 19u tot 21u aan de Sika. 

Zaterdag 17 juni: 

We maken er een echt feestje van en dansen er vanavond op los, zin in een mega leuke just dance sessie? Kom dan van 19u tot 21u naar de sika. 

Zaterdag 24 juni: 

Kom van 15-17u naar de Sika, wat we doen komen jullie binnenkort te weten (meer info volgt nog)!

Vanaf 17u gaan de kampinschrijvingen, stuur je ouders zeker op pad om je in te schrijven voor kamp.

Als je niet kan komen, laat dan zeker iets weten met een geldige reden aan Maneto. Je kan dit doen via het telefoonnummer, 0472847627 of via de e-mail, Maneto@parsifal-mechelen.be .  

Stevige linker, 

De wolvenleiding, 

Kapucijnaap, Malurus, Maneto en Ziphiidae

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Siel Vandoorne

Siel Vandoorne

Totem: Familiale Ziphiidae

Siel is jarig op 4 September 2023.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2023.

In leiding bij : Wolven

Sara Van De Poel

Sara Van De Poel

Totem: Altruïstische Kapucijnaap

Sara is jarig op 26 April 2023.

In leiding bij : Wolven

Romy Voet

Romy Voet

Totem: Ijverige Malurus

Romy is jarig op 9 March 2023.

In leiding bij : Wolven