Een nieuwe tak?! 

(sinds 2022)

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding: Fret (fret@parsifal-mechelen.be)

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Zondag 26 mei

We sluiten onze voorlaatste maandbrief feestelijk af met een buitenbrunch op de Sika van 10u tot 13u. 

Zo dat was ie alweer! En remember, elke vergadering is een vergadering dichter bij kamp!!!! Wij zien jullie graag, maar vergeet zeker niet Fret (+324 85 71 72 27) op de hoogte te brengen indien je niet naar de vergadering kan komen! We verwachten jullie ook steeds met de fiets aan het lokaal! 

Allerliefste Wolfjes

We hebben goed en slecht nieuws voor jullie. Het slechte nieuws eerst; dit is de laatste maandbrief vol leuke vergaderingen van dit scoutsjaar 🙁 Maar niet getreurd, het beste nieuws moet nog komen: Binnenkort vertrekken we eindelijk op kamp!!!! Dus laat ons er komende maand alles uithalen in afwachting van het scoutskamp! Laat zoals altijd op tijd iets weten aan Fret indien je helaas pindakaas niet naar de vergadering kan komen (0485717227). 

Zaterdag 1 juni

Vanavond worden jullie van 19u tot 21u aan de Sika verwacht om reeds enkele voorbereidingen voor het kamp te treffen! We zullen ervoor zorgen dat iedere wolf als volleerde firemaster op kamp kan vertrekken.

Zaterdag 8 juni

Vanavond vieren we het bijna 19-jarige bestaan van een van jullie favoriete leidsters, neeeee het is niet de verjaardag van Maneto, ook niet die van Coscoraba of Pumba maar van de op 3 na leukste leidster, namelijk Fret! Kom in grote getale meevieren van 19u tot 21u aan de Sika. 

Zaterdag 15 juni

Van 19u tot 21u wacht jullie een grote verrassingsvergadering op de Sika.

Zaterdag 22 juni

Het hamburgerfestijn wordt dit jaar voorafgegaan door een groot groepsspel van 14u tot 17u aan de Sika. Laat zeker weten of je komt, veggie/vegan/halal eet en allergieën hebt voor 14juni! Ook vragen we 5euro over te schrijven naar de scoutsrekening (BE32 4140 0625 3102) met als vermelding ‘Naam- wolven- hamburgerfestijn’. Vanaf 17u tot 19u kunnen jullie ouders je komen inschrijven voor kamp! 

Zo, dat was ie weer, kort maar krachtig 🙂

Wij hebben er alvast zin in!

LET OP: Niet ‘s zondags maar ‘s zaterdags worden jullie aan de Sika verwacht, check ook zeker de juiste uren en graag tot dan!!! 

Bisous Bisous van jullie wolvenleiding

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Lore van den Bosch

Lore van den Bosch

Totem: Guitige Pumba

Lore is jarig op 3 May 2024.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2024.

In leiding bij : Wolven

Jutta Van Den Bosch

Jutta Van Den Bosch

Totem: Enthousiaste Fret

Jutta is jarig op 9 June 2024.

In leiding bij : Wolven

Maureen Robijns

Maureen Robijns

Totem: Coscoroba

Maureen is jarig op 13 May 2024.

In leiding bij : Wolven