Een nieuwe tak?! 

(sinds 2022)

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding: Fret

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Dag lieve wolfjes, 

Hebben jullie er zin in??? Want wij alvast wel!!!! 

In deze eerste maandbrief van het jaar lees je al welke leuke vergaderingen wij voor jullie in petto hebben.

 

Zondag 24 september 

Om elkaar beter te leren kennen, spelen we vandaag allemaal verschillende kennismakingsspelletjes en typische scoutsspelletjes. Kom van 14u tot 17u naar de Sika.   

Zondag 1 oktober  

Vandaag toveren we ons lokaal om tot een wolvenlokaal om U tegen te zeggen. Kom ontdekken hoe we dat gaan aanpakken op de Sika van 14u tot 17u.     

Zondag 8 oktober 

Vandaag spelen we een groot strategospel in het park! Ontdek of jouw team de meest strategische is. We spreken samen af aan de Sika van 14u tot 17u.   

Zondag 15 oktober 

Jammer genoeg is het vandaag geen scouts, we zien jullie volgende week terug!  

Zondag 22 oktober 

Vandaag komen we samen in de stad! Kom om 14u naar het KLEINE Opsinjoortje op de Grote markt in Mechelen waar jullie terug opgehaald worden om 17u. Wat we gaan doen blijft voorlopig nog een verrassing.    

vrijdag 27 tot zondag 29 oktober 

OMG WE GAAN OP WEEKEND! Meer informatie volgt later nog, maar zie zeker dat jullie thuis een dun matje hebben liggen, waar jullie dit weekend op gaan slapen. 

Zondag 5 november  

We genieten nog volop van de laatste dag herfstvakantie, maar dat betekent helaas geen scouts vandaag… Tot volgende week!!!   

Zondag 12 november 

Hebben jullie altijd al tegen de leiding willen spelen? Wie weet maken jullie vandaag kans om ons te verslaan. Kom samen met alle wolven strijden van 14u tot 17u aan de Sika. 

zaterdag 18 november 

Kom vandaag met je familie, vrienden, buren en liefjes lekker mosseltjes of vol-au-vent smullen in de Posthoorn. Vergeet jullie zeker niet in te schrijven. Op zondag 18 november is er geen scouts, tot volgende week!

Zondag 26 november

Heb je al altijd een levensecht gezelschapsspel willen spelen? Vandaag komen al jullie dromen dan ook uit van 14u tot 17u aan de Sika. 

 

Wij hopen iedereen elke week te zien voor een jaar vol plezier!           

Als wolf is het de bedoeling om elke zondag met de fiets naar de Sika te komen. Indien je niet kan komen, vergeet dan zeker niet op voorhand een berichtje te sturen naar Fret (0485 71 72 27) met een geldige reden voor je afwezigheid!

Stevige linker, 

De wolvenleiding, 

Pumba, Fret, Coscoroba en Maneto

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Lore van den Bosch

Lore van den Bosch

Totem: Guitige Pumba

Lore is jarig op 3 May 2023.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2023.

In leiding bij : Wolven

Jutta Van Den Bosch

Jutta Van Den Bosch

Totem: Enthousiaste Fret

Jutta is jarig op 9 June 2023.

In leiding bij : Wolven

Maureen Robijns

Maureen Robijns

Totem: Coscoroba

Maureen is jarig op 13 May 2023.

In leiding bij : Wolven