Een nieuwe tak?!

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding:

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Liefste wolven

Zijn jullie klaar voor weer mega leuke activiteiten de komende maanden? Wij hebben er alvast heel veel zin in! Als je eens niet kan komen, mag je dit laten weten bij Maneto (maneto@parsifalmechelen.be of 0472 84 76 27)

Zondag 4 december

Vandaag spelen we een mega tof ruiltochtspel. Haal jullie ruilskills al maar boven en kom van 14u tot 17u naar de sika.

Zaterdag 10 december

Wat is er leuker dan spelletjes spelen met alle scoutsen van Mechelen? We verwachten jullie van 19u tot 21u. De locatie gaan we nog communiceren via mail.

Zaterdag 17 december

Vanavond doen we een rustige vergadering en laten we onze creatieve zielen in ons naar boven komen. Kom lekker mee ontspannen van 19u tot 21u aan de sika.

Vrijdag 23 december

De kerstman is bijna in het land. Kom van naar 18u30 tot 20u30 naar de sika. Aansluitend is het vanaf 20u kerstbar. Nodig al je familie en vrienden uit om een lekker hapje te eten en een warm drankje te drinken.

Zondag 1 januari

Gelukkig Nieuwjaar! Vandaag is het geen scouts, veel plezier op jullie familiefeesten!

Zondag 8 januari

Het is nog steeds kerstvakantie dus jammer genoeg nog geen scouts, tot volgende week!

Zaterdag 14 januari

Vanavond houden we een leuke filmavond. Jullie mogen (niet verplicht) een klein snackje en/of drankje meenemen. We zien jullie van 19u tot 21u aan de sika.

Zaterdag 21 januari

Wie kan er het beste tegen haar verlies? We doen een gezelschapsspelletjesavond. Kom van 19u tot 21u naar de sika. Jullie mogen zelf ook leuke spelletjes meenemen.

Zaterdag 28 januari

De leiding heeft nog steeds examens, dus ontspanning is heel belangrijk. Vandaag doen we een rustige yoga vergadering. Kom rustig genieten van 19u tot 21u aan de sika. Als je een massage steen hebt, mag je deze zeker meenemen. Wij zorgen voor de maskertjes en komkommers.

Zondag 5 februari

Kunnen jullie goed met elkaar strijden tegen de leiding? Vandaag moeten jullie goed samenwerken om deze één tegen allen te kunnen winnen. Kom van 14u tot 17u naar de sika.

Zondag 12 februari

Benieuwd welke mega tof spel we vandaag weer in petto hebben? Kom van 14u tot 17u naar de sika. Tip: het kan handig zijn om de vlaggen van de landen een beetje te kennen.

Zondag 19 februari

De leiding is op weekend dus deze week is het jammer genoeg geen scouts. Tot binnen 2 weken.

Zondag 26 februari

Deze week is ook geen scouts. Fijne krokusvakantie en tot volgende week!

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Siel Vandoorne

Siel Vandoorne

Totem: Familiale Ziphiidae

Siel is jarig op 4 September 2022.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2022.

In leiding bij : Wolven

Sara Van De Poel

Sara Van De Poel

Totem: Altruïstische Kapucijnaap

Sara is jarig op 26 April 2022.

In leiding bij : Wolven

Romy Voet

Romy Voet

Totem: Ijverige Malurus

Romy is jarig op 9 March 2022.

In leiding bij : Wolven