Een nieuwe tak?! 

(sinds 2022)

De wolven zijn een nieuwe tak in Meisjesgidsen Parsifal. Ze vormen een overgangsgroep tussen de kabouters en de jonggidsen. De wolven zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Bij de wolven wordt er gefocust op het speelse aspect van de kabouters, maar ook op de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het avontuur dat bij de jonggidsen hoort. Het is dus een combinatie van leuke activiteiten en het leren van de bredere wereld van scouting, zoals een aantal essentiële technieken (sjorren, patrouilletenten opzetten, vuur maken).

Ze gaan net zoals andere takken tweemaal per jaar op weekend en eindigen het scoutsjaar met een 7-daags kamp tijdens de tweede helft van juli. 

Onze scouts is op een aantal jaren tijd enorm gegroeid in ledenaantal. De groepen worden steeds groter, en dan vooral die van de kabouters en jonggidsen. Voor de leden en leiding zijn deze grote groepen niet altijd aangenaam om mee te werken. Door deze nieuwe tak in te voeren proberen we aspecten zoals conflicten en groepsvorming, die aanwezig waren in deze groepen, tegen te gaan. Zo hopen we op een positievere groepssfeer en een betere persoonlijke ontwikkeling van de leden zelf. Door deze twee leeftijdsjaren bij elkaar te zetten zorgen we ervoor dat hun leefwerelden beter op elkaar aansluiten. Zo is het verschil tussen 3e jaar kabouter en 1e jaar jonggids (=2e jaar wolf) minder groot. 

Bij de wolven zal er gewerkt worden met roedels. Dit vormt een overgang tussen de kleuren bij de kabouters en de patrouilles bij de jonggidsen. Doorheen het jaar tijdens sommige activiteiten en tijdens kamp zal er in deze roedels gewerkt worden, daarnaast zal het overgrote deel van de activiteiten nog met de hele groep samen gebeuren.

Takleiding: Fret (fret@parsifal-mechelen.be)

Wet

Ik ben gids, tussen scouts en gidsen.

Ik waag me aan het avontuur.

Ik verleg mijn grenzen.

Ik respecteer wat waardevol is.

Als wolf ben ik trouw en bereid te leren.

Maandprogramma:

Dag allerliefste wolven,

Zijn jullie benieuwd naar wat wij de komende paar maanden voor jullie in petto hebben? Lees dan hier onze tweede maandbrief. Wij hebben er alvast super veel zin in om het jaar even mooi verder te zetten als we het begonnen zijn!

Als wolf is het de bedoeling om elke zondag met de fiets naar de Sika te komen. Indien je niet kan komen, vergeet dan zeker niet op voorhand een berichtje te sturen naar Fret (0485 71 72 27) met een geldige reden voor je afwezigheid!

Stevige linker, 

De wolvenleiding, 

Pumba, Coscoroba, Maneto en Fret

Zondag 3 december

Vandaag gaan jullie ons/ de leiding nog beter leren kennen! Kom van 14u tot 17u naar de Sika en vergeet zeker niet om met de FIETS te komen!!!

Zaterdag 9 december

Vanavond spelen we een REUZE (leuk) stadsspel. We spreken af aan het KLEINE opsinjoorke om 19u waar jullie om 21u weer opgehaald mogen worden. 

Zaterdag 16 december

Vanavond gaan we jullie kennis testen op onze megakeivetcoole quiz. Laat ons zien hoe slim jullie zijn en kom van 19u tot en met 21u naar de Sika.

Vrijdag 22 december

Vandaag vieren we feeeeest want het is bijna kerst, jippieee! Jullie worden verwacht aan de Sika om 18.30u. De officiële vergadering eindigt om 20.30u, maar graag verwelkomen we alle ouders, familieleden en vrienden al vanaf 20u op onze jaarlijkse kerstbar om samen het kerstseizoen op een mooie manier in te zetten.

Zondag 31 december

Liefste wolven, 

Pats Boem… wat een knal! We zien vuurwerk overal… Boven, onder, hier en daar! Wij wensen iedereen een gelukkig oud/ nieuwjaar! 

Van jullie kapoentjes, de wolvenleiding xxxx

Vanwege Oudjaar en de kerstvakantie is het vandaag geen scouts. Zet 2024 alvast goed in!

Zondag 7 januari

We genieten nog volop van de laatste dag kerstvakantie, maar dat betekent helaas weeral geen scouts vandaag… We verheugen ons er al op jullie volgende week terug te zien! 🙂

Zondag 14 januari

Het is putteke winter en wie winter zegt, zegt schaaaaaaatsen!! We spreken af om 9u30 aan de schaatsbaan van Mechelen en laten jullie weer vrij om 11u. Graag vragen we 8 euro (cash) van elk lid (af te geven aan het begin van de vergadering).

Zaterdag 20 januari

Vanavond is het tijd voor het allergezelligste cinema-uitje van het jaar. We toveren ons lokaal om tot een cinemazaal voor een knusse filmavond. Benieuwd welke film we gaan draaien? Kom dan zeker om 19u naar de Sika. De cinema zal helaas wel haar deuren moeten sluiten om 21u.

Zondag 28 januari

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen hun goede voornemens laten vallen tegen het einde van januari. Kom samen met alle wolven het tegendeel bewijzen van 14u tot 17u aan de Sika.

Zondag 4 februari

Vandaag spreken we af aan het KLEINE opsinjoorke want we spelen een stadsspel. Jullie worden verwacht om 14u en om 17u mogen jullie weer huiswaarts keren. 

Zondag 11 februari

Zijn jullie al die hartjes en kusjes ook zo beu rond deze periode? Vandaag laten we Valentijn voor wat het is en spelen we het grote paashaasspel! Kom van 14u tot 17u naar de Sika om te ontdekken wat dit precies inhoudt. 

Zondag 18 februari

Vandaag is het geen scouts… Maar wel vakantieeee! Geniet nog van jullie laatste dagje vrijaf.

Zondag 25 februari

Eindelijk is het zo ver! De dag is aangebroken dat we jullie gaan opleiden tot echte scout. Vandaag leren wij jullie de essentiële vaardigheden aan die elke scout onder de knie moet hebben. Kom van 14u tot en met 17u naar de Sika.

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de wolven:

Lore van den Bosch

Lore van den Bosch

Totem: Guitige Pumba

Lore is jarig op 3 May 2023.

In leiding bij : Wolven

Luna De Ruijter

Luna De Ruijter

Totem: Goedaardige Maneto

Luna is jarig op 29 August 2023.

In leiding bij : Wolven

Jutta Van Den Bosch

Jutta Van Den Bosch

Totem: Enthousiaste Fret

Jutta is jarig op 9 June 2023.

In leiding bij : Wolven

Maureen Robijns

Maureen Robijns

Totem: Coscoroba

Maureen is jarig op 13 May 2023.

In leiding bij : Wolven